FIRMAMOS CON LA UNIVERSIDAD POLITÉCNICA DE VALÈNCIA UN CONVENIO PARA PROMOVER LAS FINANZAS ÉTICAS Y SOLIDARIAS

SIGNEM AMB LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA UN CONVENI PER PROMOURE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES

Las finanzas éticas y solidarias son una forma de intermediación financiera gestionada con criterios éticos, democráticos y solidarios cuyo objetivo es financiar proyectos sociales y empresariales con un impacto social positivo. La Red Enclau agrupa a organizaciones sociales valencianas, entre ella nuestra ONGD MENUTS DEL MÓN, con la misión de conseguir un sistema socio-económico más justo a través de la promoción y gestión de estas finanzas alternativas. El Centro de Cooperación de la UPV y la Red Enclau cuentan con una amplia trayectoria de colaboración que ha sido refrendada con este convenio.

Les finances ètiques i solidàries són una forma d’intermediació financera gestionada amb criteris ètics, democràtics i solidaris amb l’objectiu finançar projectes socials i empresarials amb un impacte social positiu. La Xarxa Enclau agrupa organitzacions socials valencianes, entre ella la nostra ONGD MENUTS DEL MÓN, amb la missió d’aconseguir un sistema socioeconòmic més just a través de la promoció i gestió d’aquestes finances alternatives. El Centre de Cooperació de la UPV i la Xarxa Enclau compten amb una àmplia trajectòria de col • laboració que ha estat ratificada amb aquest conveni.

La Universitat Politècnica a través de la docencia, la investigación y la extensión social realiza actividades y proyectos de cooperación internacional para el desarrollo, y manifiesta un compromiso con los pueblos y personas empobrecidas en el marco de sus principios de actuación. Con la firma de este acuerdo el pasado 16 de julio, ambas instituciones se comprometen a promover conjuntamente las finanzas éticas y solidarias, fomentar el intercambio de experiencias y personal en los campos de la docencia, la cultura, la sensibilización ciudadana y la cooperación al desarrollo entre la comunidad universitaria.

La última colaboración entre ambas instituciones ha sido el Ciclo de Finanzas Éticas “IndignAcción: Mueve tu dinero para cambiar el mundo” realizado en la UPV entre los meses de febrero y abril de este año. Video-fórum, sesiones lúdicas y jornadas formativas han permitido conocer, de primera mano, las principales iniciativas y experiencias en este campo.

La Red Enclau está integrada por: Asociación para la Cooperación entre Comunidades (ACOEC), Atelier, Centro de Estudios Rurales y Agricultura Internacional (CERAI), Ingeniería Sin Fronteras Valencia, Menuts del Món, Fundació Nova Feina y Fundació Novaterra. Entidades de cooperación al desarrollo, de lucha contra la exclusión social, de inserción laboral,… que trabajamos en red para conseguir un sistema socio-económico más justo a través de la promoción y gestión de finanzas alternativas, éticas y solidarias; Generar, establecer y aplicar nuevas alternativas de financiación de proyectos de desarrollo socioeconómico en España y Países en Desarrollo; Ofrecer a la ciudadanía la posibilidad de destinar su dinero de forma más acorde con sus afinidades y convicciones; generar alternativas de financiación para proyectos de desarrollo socioeconómico, tanto en el Norte como en el Sur; impulsar instrumentos financieros de ahorro e inversión, éticos y solidarios.

La Universitat Politècnica mitjançant la docència, la investigació i l’extensió social realitza activitats i projectes de cooperació internacional per al desenvolupament, i manifesta un compromís amb els pobles i persones empobrides en el marc dels seus principis d’actuació. Amb la signatura d’aquest acord el passat 16 de juliol, ambdues institucions es comprometen a promoure conjuntament les finances ètiques i solidàries, fomentar l’intercanvi d’experiències i personal en els camps de la docència, la cultura, la sensibilització ciutadana i la cooperació al desenvolupament entre la comunitat universitària.

L’última col • laboració entre ambdues institucions ha estat el Cicle de Finances Ètiques “IndignAcción: Mou els teus diners per canviar el món” realitzat a la UPV entre els mesos de febrer i abril d’aquest any. Video-fòrum, sessions lúdiques i jornades formatives han permès conèixer, de primera mà, les principals iniciatives i experiències en aquest camp.

La Xarxa Enclau està integrada per: Associació per a la Cooperació entre Comunitats (ACOEC), Atelier, Centre d’Estudis Rurals i Agricultura Internacional (CERAI), Enginyeria Sense Fronteres València, Menuts del Món, Fundació Nova Feina i Fundació Novaterra. Entitats de cooperació al desenvolupament, de lluita contra l’exclusió social, d’inserció laboral, … que treballem en xarxa per aconseguir un sistema socioeconòmic més just a través de la promoció i gestió de finances alternatives, ètiques i solidàries; Generar, establir i aplicar noves alternatives de finançament de projectes de desenvolupament socioeconòmic a Espanya i Països en Desenvolupament; Oferir a la ciutadania la possibilitat de destinar els seus diners de forma més acord amb les seves afinitats i conviccions; generar alternatives de finançament per a projectes de desenvolupament socioeconòmic, tant al Nord com al Sud; impulsar instruments financers d’estalvi i inversió, ètics i solidaris.