11422893_1010143375676237_911272987_o

Vos convidem a la primera presentació literària del Centre Intercultural. Obrim un espai de cultura pròxim amb un poeta que s’ha revelat com un gran novel·lista. Parlem de l’escriptor Antoni Gómez i la seva darrera obra, “Maleïts entrepans”, les històries d’una infantesa al Sagunt de fa mig segle .

Amb ell volem començar un cicle de presentacions i tertúlies literàries dels que ja vos anirem informant. El ventall de escriptors i escriptores que coneguem i admiren és molt ampli i volem convidar-los a tots. I ho volem fer en col·laboració amb les associacions i organismes que desitgen col·laborar amb aquestes activitats; ara ens secunda la proposta l’àrea cultural de Compromís Alboraia però estem oberts a tots els que vulguen participar.

Serà el pròxim dijous 25 de juny, a partir de les 19 hores, l’acte comptarà amb la participació del periodista i escriptor alboraier Agustí Hernández, de la periodista Esther Roig i de l’autor Antoni Gómez.  Vos esperem.

Afegim un traç de la seua trajectòria professional ,

Antoni Gómez i Giménez (Sagunt, 1960) és poeta, periodista i crític literari valencià. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser director de la revista de creació literària Abalorio, publicada a Sagunt. Entre els monogràfics que va coordinar, cal destacar els dedicats a César Simón (1996), Ausiàs March (1997) Jaume Bru i Vidal(1999) i Francisco Salinas (2005). Amb el també poeta Rafael Català i Moros, tingué cura de l’antologia poètica Elogi de la constància. Divuit anys de poesia a Sagunt (1982-2000), publicada dins de la col·lecció Ardeas de Fundació BancaixaSagunt.

Ha treballat en diversos mitjans d’informació valencians, com el periòdic Información d’Alacant, Ràdio Nou i el periòdic Levante-EMV de València. També va dirigir la revista Papers d’Educació, publicada per la conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, i va ser el director tècnic de la monografia Fuster entre Nosaltres, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians del 1994. També ha treballat al llarg de vint anys en els informatius de RTVV.

Ha publicat cinc poemaris entre 1992 i 2002 i ha guanyat tres premis literaris, entre ells el Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó, amb l’obra Laura. Ha exercit la crítica literària en el suplement cultural Posdata del periòdic Levante-EMV i més esporàdicament en la revista Caràcters, publicada per la Universitat de València. En prosa ha publicat les obres El camí de les merles (2009) i Maleïts entrepans (2015).

 Os invitamos a la primera presentación literaria del Centro Intercultural. Abrimos un espacio de cultura próximo con un poeta que se ha revelado como un gran novelista. Hablamos del escritor Antonio Gómez y su última obra, “Maleïts entrepans”, las historias de una niñez en Sagunto hace medio siglo.Con él queremos empezar un ciclo de presentaciones y tertulias literarias de los que ya os iremos informando. El abanico de escritores y escritoras que conocemos y admiramos es amplio y queremos invitarlos a todos. Y lo queremos hacer en colaboración con las asociaciones y organismos que deseen colaborar con estas actividades; ahora nos secunda la propuesta el área cultural de Compromiso Alboraia pero estamos abiertos a todos los que deseen participar.La presentación será el próximo jueves 25 de junio, a partir de las 19 horas, el acto contará con la participación del periodista y escritor  de Alboraya Agustín Hernández, de la periodista Esther Roig y del autor Antonio Gómez. Os esperamos.

Añadimos un trazo de su trayectoria profesional,

Antonio Gómez y Giménez (Sagunto, 1960) es poeta, periodista y crítico literario valenciano. Licenciado en Ciencias de la Información por la Universidad Autónoma de Barcelona, fue director de la revista de creación literaria Abalorio, publicada en Sagunto, Valencia. Entre los monográficos que coordinó, cabe destacar los dedicados a César Simón (1996), Ausiàs March (1997) Jaume Bru i Vidal (1999) y Francisco Salinas (2005). Con el también poeta Rafael Catalán y Moros, tuvo cuidado de la antología poética Elogio de la constancia. Dieciocho años de poesía en Sagunto (1982-2000), publicada dentro de la colección Ardeas de Fundación BancaixaSagunt.

Ha trabajado en diversos medios de información valencianos, como el periódico Información de Alicante, Radio Nou y el periódico Levante-EMV de Valencia. También dirigió la revista Papers de Educación, publicada por la conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, y fue el director técnico de la monografía Fuster entre Nosaltres, Premio de la Crítica de los Escritores Valencianos de 1994. También ha trabajado a lo largo de veinte años en los informativos de RTVV.

Ha publicado cinco poemarios entre 1992 y 2002 y ha ganado tres premios literarios, entre ellos el Señorío de Ausiàs March de Beniarjó, con la obra Laura. Ha ejercido la crítica literaria en el suplemento cultural Posdata del periódico Levante-EMV y más esporádicamente en la revista Caràcters, publicada por la Universidad de Valencia. En prosa ha publicado las obras  El camí de les merles (2009) i Maleïts entrepans (2015).