LA VIOLENCIA DE GÉNERO ES UN PROBLEMA SOCIAL

LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ÉS UN PROBLEMA SOCIAL

Las ongds sensibilizadas con los derechos de la infancia estamos preocupadas por el número de menores víctimas de la violencia de género. Menuts del Món y la Red Aminvi , red de apoyo a la mujer inmigrante víctima de la violencia de género, hemos firmado un convenio de colaboración con el objetivo de realizar campañas de sensibilización a favor de la mujer y en defensa de la infancia. En el marco de esta colaboración desarrollamos la conferencia “Cómo trata la prensa los casos de violencia de género” del sociólogo y criminólogo Pau Crespo Donet. La violencia de género es un problema social que nos afecta a todas y a todos.

Les ONGD sensibilitzades amb els drets de la infància estem preocupades pel nombre de menors víctimes de la violència de gènere. Menuts del Món i la Xarxa AMINVI, xarxa de suport a la dona immigrant víctima de la violència de gènere, hem signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de realitzar campanyes de sensibilització a favor de la dona i en defensa de la infància. En el marc d’aquesta col·laboració hem desenvolupat la conferència “Com tracta la premsa els casos de violència de gènere” del sociòleg i criminòleg Pau Crespo Donet. La violència de gènere és un problema social que ens afecta a totes i a tots.

“La punta del iceberg de estas informaciones son las muertes, pero lo que está bajo del agua son las agresiones anteriores que desgraciadamente han acabado en el asesinato final”. En opinión del sociólogo y criminólogo. P Crespo Donet, las noticias se ceban en los asesinatos y obvian las agresiones cotidianas que han desencadenado esta situación. “Durante muchos años los medios de comunicación han justificado la violencia del hombre contra la mujer. La mate porque era mi estaba intrínseco en muchos textos. Ahora estamos en una fase de normalización, es decir nos presentan al agresor como alguien normal , con una vida cotidiana que mata a su mujer o ex pareja porque iba bebido , tenía una crisis nerviosa , estaba enfermo, etc, etc Pero- dice P. Crespo- ya no se justifica”.

En su opinión lo correcto en los tratamientos informativos seria dar un protagonismo a la víctima superior al agresor, contextualizar y explicar las características de este tipo de violencia. “Un paso más es enfocar la noticia hacia la superación. Es decir las informaciones han de ser un instrumento para que la mujer en situaciones de violencia pueda salir de ella”.

En cuanto al tratamiento discriminatorio que se da a los emigrantes, Crespo Donet deja bien claro que no es necesario explicar la nacionalidad del agresor o de la víctima. “La victima siempre es mujer y el agresor: hombre. Hay que romper los estereotipos”.

Respecto a los niños víctimas de violencia de genero el sociólogo y criminólogo P. Crespo Donet, asegura que la nueva ley los considere victimas es un éxito, pero no es suficiente. “ A los menores hay protegerlos y las situaciones preventivas se han de intensificar a fin de evitar agresiones y muertes”.

En su opinión los periodistas han de contar en sus informaciones que se puede superar la violencia de género, dar una información racional que de una visión integral de la #‎violenciamachista 

A la conferencia asistieron mujeres y hombres de diferentes ámbitos, periodistas, profesores, políticas y del mundo del cine como la actriz Rosana Pastor.

Si estáis interesados en el tema en el siguiente Link tenéis la entrevista que Radio Klara le hizo a P. crespo Donet días después de la conferencia.

http://www.ivoox.com/tratamiento-informativo-violencia-genero-pau-audios-mp3_rf_8685920_1.html

“La punta de l’iceberg d’aquestes informacions són morts, però el que està sota l’aigua són les agressions anteriors que desgraciadament han acabat en l’assassinat final”. Segons l’opinió del sociòleg i criminòleg. P Crespo Donet, les notícies s’acarnissen en els assassinats i obvien les agressions quotidianes que han desencadenat aquesta situació. “Durant molts anys els mitjans de comunicació han justificat la violència de l’home contra la dona. La mat perquè era el meu estava intrínsec en molts textos. Ara estem en una fase de normalització, és a dir ens presenten l’agressor com algú normal, amb una vida quotidiana que mata la seva dona o exparella perquè anava begut, tenia una crisi nerviosa, estava malalt, etc, etc però- diu P. Crespo- ja no es justifica “.

En la seva opinió el correcte en els tractaments informatius seria donar un protagonisme a la víctima superior a l’agressor, contextualitzar i explicar les característiques d’aquest tipus de violència. “Un pas més és enfocar la notícia cap a la superació. És a dir les informacions han de ser un instrument perquè la dona en situacions de violència pugui sortir d’ella “.

Pel que fa al tractament discriminatori que es dóna als emigrants, Crespo Donet deixa ben clar que no cal explicar la nacionalitat de l’agressor o de la víctima. “La víctima sempre és dona i l’agressor: home. Cal trencar els estereotips “.

Respecte als infants víctimes de violència de gènere el sociòleg i criminòleg P. Crespo Donet, assegura que la nova llei els consideri víctimes és un èxit, però no és suficient. “Als menors hi ha protegir-los i les situacions preventives s’han d’intensificar per tal d’evitar agressions i morts”.

En la seva opinió els periodistes han de comptar en les seves informacions que es pot superar la violència de gènere, donar una informació racional que d’una visió integral de la # violenciamachista

A la conferència van assistir dones i homes de diferents àmbits, periodistes, professors, polítiques i del món del cinema com l’actriu Rosana Pastor.

Si esteu interessats en el tema en el següent Link teniu la entrevista que Ràdio Klara li va fer a P. crespo Donet dies després de la conferència.

http://www.ivoox.com/tratamiento-informativo-violencia-genero-pau-audios-mp3_rf_8685920_1.html