1404295378_387859_1404295824_noticia_normal-520x245“La premsa és fonamental per informar-se als casos de violència de gènere, perquè tot i la pèrdua d’exemplars venuts el nombre de lectors ha crescut i  la funció social dels diaris continua sent molt important per l’elecció del llenguatge i de la imatge . “Per això cal adequar les recomanacions sobre com tractar aquestes informacions”.

Pau Crespo, sociòleg, criminòleg i màster en Dret i Violència de Gènere de la Universitat de València parlara amb nosaltres del seu llibre  ‘La erradicación de la violencia de género. En especial, la premsa impresa’. Aquest treball versa sobre una qüestió essencial en tota societat democràtica, com és el paper del mitjans de comunicació en la consecució de valors i principis constitucionals com ara la igualtat entre homes i dones, o l’eradicació de la violència de gènere. L’autor centra la seua atenció en els paràmetres en què la premsa impresa desenvolupa la seua tasca i el seu ajust amb els principis que deriven de la Llei Integral Contra la Violència de Gènere de 2004 i la Llei d’Igualtat de 2007.

Es tracta del primer estudi fet a Espanya en què s’analitza empíricament el tractament de la violència de gènere de la premsa a la Comunitat Valenciana. En ell, l’autor evidencia que es continuen  ignorat les exigències derivades de l’ordenament jurídic sobre l’adequació de la pràctica periodística als mandats derivats de l’esmentada Llei Integral. La investigació demostra amb exemples concrets que, més enllà d’un canvi normatiu, és necessària una major implicació pública amb l’objectiu d’aconseguir que la professió periodística es desenvolupe amb respecte a la llibertat de premsa, però també amb respecte a la dignitat de les persones i, en especial, de les dones.
37 dones mortes el que portem d’any es una xifra molt preocupant.
Vine a escoltar a Pau i preguntar el que vulgues.
T’esperem Dijous 24 de setembre a les 18.30 h al Centre Intercultural